De Kerf

Duynvallei, 17 juni 2017
De Kerf
De Kerf is een fraaie onderbreking van de duinen van Schoorl. Bij zeer hoog water kan de zee achter de eerste duinrand komen en op zo'n manier het duinlandschap beïnvloeden.

Het is maar een klein stukje met de fiets (7,5 km via Camperduin, Harger Zeeweg, en Schoorl aan Zee over de Dr. van Steinweg), zo'n 25 minuten en dan een korte wandeling (5 a 10 minuten) via een zandpad door de duinen naar de zee. Op een breed strand kun je ondanks het drukke voorseizoen genieten van het ruisen van de zee met bijna niemand om je heen. Je kunt ook eerst via een trap naar de uitkijkpost klimmen. Een prachtig uitzicht heb je dan.

 

Om terug te fietsen is het leuk om even de weg te vervolgen en dan links over de Bleidensteinsweg, via de Julianaweg langs de Berenkuil en de Nieuwe weg weer in Groet aan te komen. Vergeet niet even te stoppen bij het Vogelmeer. Vandaag waren daar de Schoorlse runderen (Japanse Wagyu koeien) te zien bij het water. Doorrijden vanaf de Kerf naar Bergen aan Zee kan natuurlijk ook. Met een temperatuur van boven de 20 graden was het een uitstekend afwisselend fiets/wandeltochtje.