Paasweekend 2015

Duynvallei, 04 april 2015
Paasweekend 2015
Het is Paaszaterdag en een beetje koud voor de tijd van het jaar. Gisteravond aangekomen in een comfortabele villa. Vanochtend in Schoorl boodschappen gedaan. Het wordt gourmetten zondag. De kinderen komen, dus vandaar.

Buiten lijkt het somber met dreigende luchten en een vlag die flink wappert bij de ingang. Binnen is het behaaglijk. De gaskachel hoeft niet aan. Buienrader geeft voor de komende 2 uur lokaal 0% regen. Ik kies voor een sportieve wandeling. Rond 16.00 lijkt de hemel open te breken en uit twee delen te bestaan. In het oosten donkere luchten. In het westen een warme zon en even later een vrijwel helder blauwe lucht. 

Aan de achterkant van Duynvallei stap ik de duinen in en na 20 minuten loop ik op de Oude Baaknolweg door het bos. Het is warm, geen wind, en stilte. Het is prachtig. Via de Baaknolweg, waar ik wat foto's maak, kom ik op de Nieuwe Weg en via het Camperpad met zicht op de Duynvallei ben ik na een uur terug op het park. Het was een fraaie afwisselende wandeling en een goed begin van een mooi Paasweekend. Lijkt het u ook iets? Er komen vast meer voorjaarsmomenten waar u, net als ik, van kan gaan genieten.