Schoorl en omgeving


De villa’s van Park Duynvallei liggen tussen het pittoreske Schoorl en het strand: een prachtige locatie door de nabijheid van de zee en het unieke Nationaal Park ‘de Schoorlse Duinen’, een uitgestrekt en zeldzaam ongerept stuk natuur, volgens Stichting Natuur en Milieu ‘het mooiste natuurgebied van Nederland’. Ook de karakteristieke landelijkheid van het Noord-Hollandse polderlandschap is de moeite waard om te onderzoeken en te beleven. Bovendien zijn er in de omgeving veel activiteiten voor kinderen en is er alle gelegenheid om te genieten van kunst en cultuur, te winkelen of een terrasje te pikken.

Bergen, Groet en Schoorl

Groet is een gezellig dorpje tussen de Noordzee en Schoorl. Hier bevinden zich aantrekkelijke restaurants, zoals Restaurant De Bokkesprong, een restaurant in een authentieke stolpboerderij met geschiedenis die teruggaat naar 1905. Prettig dichtbij bevinden zich in Groet o.a. een warme bakker, slager en een supermarkt.
 

Schoorl Midden in het dorp van Schoorl ligt het unieke klimduin van maar liefst 54 meter hoog! Aan de voet van het klimduin zijn leuke winkels en restaurants te vinden. Kunstliefhebbers komen ook zeker aan hun trekken met leuke galerieën en kunstworkshops en ook voor kinderen is er genoeg te doen, waaronder veel speciale activiteiten van de boswachterij.
 

Bergen In het dorp Bergen zijn kunst, cultuur en cultuurhistorie de elementen die de sfeer bepalen. In Bergen kunt u onder meer terecht voor musea en galerieën, een kunstenaarscentrum, leuke boetiekjes, en zelfs een kunstskibaan. Voorts zijn er de jaarlijks terugkerende evenementen als de Kunst 10-daagse, Holland Music Sessions, Lichtjesavond, de zomerse Kunstmarkt en diverse braderieën.

 

 

 

De Schoorlse Duinen en het strand

De Schoorlse Duinen rijzen meer dan 50 meter boven het omringende Noord-Hollandse landschap uit. Daarmee vindt u hier de hoogste duintoppen van Nederland. Het gebied De Schoorlse Duinen is bij uitstek een plek waar de liefhebber van rust en natuur zich thuis voelt. Het Nationaal Park De Schoorlse Duinen is het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust. Mooie wandelroutes en fietspaden die slingeren tussen duinen en polderlandschap en een autovrije strandopgang (Schoorl aan Zee).

Wijdere omgeving

Alkmaar is een gezellige stad met pittoreske grachten en bijzondere winkeltjes. Tip: het Fnidsen is het oude winkelgedeelte met de leukste boetiekjes. En ga ook eens langs bij het Kaas- of Biermuseum. Bij onze receptie kunt u nog meer leuke tips voor de omgeving vinden..! Verder zijn aantrekkelijke steden als Haarlem en Amsterdam met talloze toeristische en recreatieve voorzieningen ook binnen korte afstand bereikbaar.

Laatste nieuws

Boswachtersblog Schoorlse Duinen

17-12-2020 - In deze periode, waarin we behoorlijk beperkt zijn in onze bewegingsvrijheid, is de natuur een fijne plek om er toch even lekker uit te kunnen zijn. Alleen of samen met je gezin. Samen met de hond nog meer genieten van alle mooie plekken die onze provincie rijk is. Maar ook buiten wordt het steeds drukker. In dit blog wil de boswachter je een aantal tips geven voor mooie gebieden waar nog volop ruimte is om rustig te wandelen, fietsen of op een andere manier recreëren.

Schoorlse Duinen

02-11-2020 - Vroege Vogels heeft een reportage gemaakt over de Schoorlse Duinen. In september streek de filmploeg van Vroege Vogels neer in de Schoorlse Duinen, de hoogste en breedste duinen van Nederland. Twee dagen lang gingen ze met verschillende mensen op ontdekkingstocht door de duinen.
Boswachtersblog Schoorlse duinen

Boswachtersblog Schoorlse duinen

22-10-2020 - Geniet van de herfst, maar mijd de drukte. De herfst is een prachtmoment om eropuit te trekken. We verwachten daarom grote drukte in de natuur en geven graag een aantal tips zodat iedereen kan genieten van de prachtige herfst. Herfst genieten De herfst is in volle gang en het weer is heerlijk zacht. Het is dé tijd om er op uit te gaan en te genieten van paddenstoelen en prachtig verkleurend blad. En vergeet vooral niet die heerlijke herfstgeur! Het is een tijd waarin al je zintuigen geprikkeld worden. Staatsbosbeheer en andere natuurbeheerders willen het publiek er daarom op wijzen dat het deze herfst erg druk kan worden in sommige populaire natuurgebieden. De ervaring leert dat mensen massaal op dezelfde momenten dezelfde natuurgebieden wil bezoeken. Het gaat vooral om de altijd al populaire gebieden waar ook vóór corona de parkeerplaatsen op mooie zondagmiddagen al snel vol stonden. Daarom een paar tips: Houd je aan de corona basisregels: blijf binnen als je verkouden of grieperig bent en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Ook als je buiten bent. Mijd speelplekken en andere recreatieve voorzieningen als het er druk is. Geniet van de regen óf neem een paraplu mee. Het is immers niet altijd mogelijk om beschutting te zoeken in buitencentra of andere overdekte ruimtes zonder 1,5 meter afstand van anderen te houden. Ga niet naar de bekende plekken, maar ontdek juist onbekende gebieden. Zo worden de natuurbezoekers beter over het land verspreid, en worden verstoppingen bij de drukste natuurgebieden voorkomen. Klik hiervoor tips van onze boswachters. Het buitencentrum is geopend. Vergeet niet je mondkapje mee te nemen en pak bij binnenkomst een mandje. De toiletten zijn geopend. Laat geen afval slingeren, ook geen zakdoekjes en wc papier. Houd je aan de toegangsregels van het gebied. Dat betekent dat je elke gebruiker op zijn eigen route blijft, dus ruiters op ruiterpaden, fietsers op fietspaden, wandelaars op wandelpaden etc. Kijk goed waar je hond wel en niet los mag, loslopende honden moeten altijd onder appél staan. Lees de borden in het gebied goed en houd je daar ook aan. Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik ook je gezond verstand. Zo blijft het voor iedereen leuk en kunnen we deze herfst allemaal volop van de natuur genieten. 

Park Duynvallei op 10 min. lopen van strand en zee

Route voor Park Duynvallei Plan route via Google Maps